Гига Електроникс ЕООД bg en

ИЗМЕРВАТЕЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА:

TREND Networks CABLE VERIFIERS - VDV II SERIES

  • Измерва дължината на кабела
  • Осигурява разстояние до грешка (TDR)
  • Идентифицира незабавно грешки при окабеляването
  • Определя функционирането на услугите: ISDN, PBX и PoE
  • Портове RJ-11, RJ-12, RJ-45 и COAX

 

 

Преглед

Новата серия VDV II са лесни за използване тестери за кабели, които проверяват целостта на медни кабели, обикновено намиращи се в домашни, търговски или индустриални гласови, информационни или видео инсталации, включително телефонни кабели, мрежи за данни и кабели за видео / сигурност.

Използвайки най-съвременна технология, VDV II предлага функционалност, която преди това не е била налична в кабелен картографер. Усъвършенстваният двигател за точна диаграма прецизно показва сложните грешки при окабеляването незабавно, докато TDR (Time Reflectometry) помага за отстраняване на неизправности и подобрява производителността на място.

Характеристика

Точност

Флагманът VDV II Pro използва TDR за точно измерване на дължината на кабела и предоставяне на информация за разстоянието до повреда. Работата на TDR чрез инжектиране на сигнал в кабела и измерване на времето за отразяване на сигнала след настъпване на промени в импеданса, причинени от повреда на кабела, отворени и къси съединения. След това записаното време се превежда в точно измерване на разстоянието. TDR помага да се определи къде се появяват недостатъците на кабелите. Това ускорява откриването на неизправности, както и минимизиране на прекъсванията и потенциалните повреди на арматурата и фиксирането.

Скорост

С подробни детайли за грешки, като отвори, къси панталони, кросоувъри и разделени двойки, VDV II идентифицира грешки при окабеляването незабавно. Вградените RJ-11 / RJ-12 (гласови), RJ-45 (данни) и коаксиалните F-Type (видео) конектори позволяват по-бързо тестване на повечето видове кабели с ниско напрежение, като се елиминира необходимостта от отделни тестери или адаптери.

Интелигентност

Проблемите с връзката не винаги са свързани с грешки на кабелите, така че VDV II Pro има способността да помогне да се идентифицират проблеми, свързани с услугите. Чрез откриване на наличието на напрежение и проверка на полярността, VDV II Pro бързо определя коя медийна услуга работи през кабела, като ISDN, PBX и PoE (Power over Ethernet), което води до по-бърза диагностика на грешки. Отстраняването на проблеми с активните Ethernet мрежи също се улеснява с вграденото откриване на мрежа, което показва информация за мрежовата скорост и дуплексната информация. Освен това, за да се предотврати потенциално скъпа повреда на тестера, всички VDV II са достатъчно умни, за да знаят кога са включени в контакт, където има напрежение.

 

Заяви продукт