Гига Електроникс ЕООД bg en

ИЗМЕРВАТЕЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА:

Microsemi 1000C Ultra High Performance Crystal Oscillator

Свръхвисокопроизводителен кристален осцилатор
Постига нисък фазов шум, отлична краткотрайна стабилност и ниски скорости на стареене чрез използване на съвременни SC резонатори с кварцови кристали.

Преглед

Свръхвисокопроизводителният кристален осцилатор Microsemi 1000C осигурява изключително ниска скорост на стареене, превъзходна температурна стабилност, нисък фазов шум, четири независими буферирани и изолирани изхода на трансформатор и линеаризиран електронен контрол на честотата за фина настройка на честотата. Осцилаторът има електронен тунинг вход от 0V до 10V обхват с честота на осцилатора, центрирана при + 5V. Диапазонът на настройка обикновено е 6.0E-7 (положителен наклон). Продуктът се предлага в две версии - High Performance и Ultra High Performance.

Ниски ставки

Използвайки високоефективни SC-cut кварцови кристални резонатори, 1000C показва скорости на стареене от 5E-11 на ден (типично) след години на непрекъсната работа. Посоченото стареене се достига в рамките на 30 дни от непрекъсната работа и продължава да се подобрява с течение на времето.

Висока стабилност на температурата

Дюаро-изолираната фурна осигурява изключителна температурна стабилност в целия температурен диапазон. Максималната промяна на честотата в работния температурен диапазон е <5E-9. Индикатор за температурата на фурната (10mV на градус С) е осигурен в захранващия конектор.

Нисък фазов шум

Високопроизводителната версия на фазовия шум на осцилаторната верига произвежда фазов шум от -120 dBc при 1 Hz и -160 dBc при 100 kHz. Версията Ultra High Performance на осцилаторната верига произвежда фазов шум от -130 dBc при 1 Hz и -160 dBc при 100 kHz. Ниско ниво на шум, буферни усилватели с висока изолация осигуряват четири независими 5 MHz изхода. Буферните усилватели изолират изходите от вариациите на натоварването. Вътрешен регулатор на напрежение минимизира колебанията, дължащи се на пулсации на захранването.

Фина настройка на честотата

Линейното електронно регулиране на честотата позволява използването на техники за серво верига за фина настройка на честотата. Линейността е по-добра от 5% над зададения диапазон на настройка.

Заяви продукт