Гига Електроникс ЕООД bg en

ИЗМЕРВАТЕЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА:

Тестов комплект за радиокомуникации от серия S5104 (300kHz - 1,05GHz / 3GHz)

          

Тестовият комплект за радиокомуникации от серията Saluki S5104, който е многофункционален и преносим модел, базиран на софтуерна радио архитектура и интегрира изобилие от функции. Широките приложения на тестера обхващат НИРД, производство, проверка, поддръжка и ремонт и тестване на радиокомуникационно оборудване.

Основни функции

  • Функция за множество RF тестове
  • Аналогово стандартно тестване на комуникацията
  • Автоматично тестване на сигнали и софтуер за автоматично сигнализиране
  • Вграден атенюатор с висока мощност
  • По желание тестване на скачане на честота
  • По избор двуканален осцилоскоп
  • По избор цифрово стандартно тестване на комуникацията

Тестовият комплект за радиокомуникации от серия S5104, който е многофункционален и преносим модел, базиран на софтуерна радио архитектура, интегрира изобилие от функции, като генериране и анализ на скачащ сигнал, анализ на генериране и демодулация на векторни сигнали, анализ на генериране на аналогова модулация и демодулация, аудио сигнал генериране и анализ, аудио осцилоскоп, автоматично тестване и така нататък. Тестерът е в състояние да направи основни тестове за ефективност при предаване и приемане на радиокомуникационно оборудване, измерване и анализ на параметрите на характеристиките на RF, модулация, аудио и цифра и т.н. Широките приложения на тестера обхващат НИРД, производство, проверка, поддръжка и ремонт, и изпитване на радиокомуникационно оборудване, включително радиостанции с къси / ултра къси вълни, системи за връзка с данни, сателити за комуникация и наблюдение, радиорелейно оборудване Военните мобилни превозвачи с радиокомуникационни терминали като комуникационни превозни средства, превозни средства за наблюдение, кораби и кораби, както и външни полеви тестове могат да използват удобно този тестер.

Основни функции

Функции за автоматично тестване на радиокомуникационното оборудване

Тестерът за радиокомуникации от серия S5104 може да създава и редактира модели, параметри и квалифицирани граници на спецификация на DUT. Изберете своя DUT и свържете тестовия кабел, всеобхватният тестер автоматично ще проведе тестването. Той контролира предаването и приемането на DUT чрез PTT. Когато DUT се нуждае от настройка или кабелът трябва да бъде променен, тестерът автоматично ще спре тестването и ще посочи по-нататъшна работа. Тестването продължава след приключване на операцията. Квалифицираните и неквалифицираните артикули ще бъдат изброени директно. Предлагат се и други функции, като съхранение, преглед, сравнение и дистанционно отчитане.

Изпитване на предавател

Тестерът за радиокомуникации от серията S5104 може да провежда едновременни тестове на различни спецификации на производителността на предавателите, като мощност на сигнала, честотна грешка, характеристики на модулация на сигнала, демодулация на звука и т.н. Могат да се осигурят аудио сигнали на предавателите и са налични единични / двойни тонове по ваш избор. Той може да симулира пилотни сигнали.

Тестване на приемника

Тестерът за радиокомуникация от серия S5104 е в състояние да изпраща FM, AM и SSB RF сигнали; анализира аудио демодулация на приемника; измерва точно аудио честота, напрежение, степен на изкривяване, SINAD и SNR.

Функция като генератор на RF сигнали

Може да се изведе аналогова модулация на FM, AM, SSB и т.н. и цифрова модулация на BPSK, QPSK, 8PSK, GMSK, 16QAM и т.н. Макс. символната скорост на цифровата модулация е 5MHz. Тестерът поддържа генериране на 60MHz преходни честотни честотни ленти.

RF приемане и демодулация

Тестерът за радиокомуникации от серия S5104 е способен да демодулира и анализира аналогова модулация като FM, AM, SSB и т.н. и тази на цифрови модулационни сигнали, включително BPSK, QPSK, 8PSK, GMSK и 16QAM. Могат да бъдат изведени параметри за демодулация и форми на вълни. Макс. демодулационната честотна лента на аналоговите модулационни сигнали достига 300kHz и максималната. скоростта на символите на цифровата модулация и демодулацията на сигнала е 5MHz. Предлага се измерване на мощността в тесен обхват.

Анализ на спектъра за почистване

Тестерът за радиокомуникации от серията S5104 има широка честотна лента, висока разделителна способност, висока чувствителност, голям динамичен обхват и други характеристики.

Анализ на сигнала с прескачане на честотата

Макс. честотната лента на преходния анализ на сигналите за прескачане на честота е 60MHz. Видовете на дисплея са триизмерна графика на спектъра, графика на честотата на времето и графика на амплитудата на времето. Тестерът може да улавя, съхранява и анализира сигнали за прескачане на честотата. Можете да видите графики на спектъра и модулационния домейн по всяко време. Когато измерването на домейна на модулация е в ход, той може да натрупва и показва честотни точки в рамките на всякакви времеви рамки. Точките за скачане на честотата могат да се наблюдават директно. Също така могат да се измерват импулсни сигнали и преходни сигнали.

Генериране на аудио сигнал

Предлагат се единични и двойни тонове по ваш избор. Макс. изходното ниво достига 7Vrms.

Анализ на аудио сигнала

Аудио филтърът не е задължителен. Макс. входното ниво е до 30Vrms. Тестерът поддържа измервания на честота, ниво, степен на изкривяване, SINAD и SNR, както и аудио дисплей на формата на вълната.

Едновременна работа на множество Windows

Поддръжка на симултанна работа на най-много 4 прозореца, всеки прозорец може да бъде увеличен индивидуално.

Типични приложения

Тестовият комплект за радиокомуникации от серията S5104 е широко използван поради мощните функции и характеристики, който се използва за научноизследователска и развойна дейност, ремонт, поддръжка и тестване на комуникационно оборудване.

Заяви продукт